Родни експерти направиха интересен анализ на политическата ситуация у нас и казаха

...
Родни експерти направиха интересен анализ на политическата ситуация у нас и казаха
Коментари Харесай

Анализатори с изненадваща прогноза ще има ли кабинет след вота

Родни експерти направиха забавен анализ на политическата обстановка у нас и споделиха какво чакат на изборите.

По-малко от две седмици остават до изборите 2 в 1. Напрежението поради рецесиите в страната се усилва и интензивно се трансферира като парещ картоф сред политическите лагери.

" Всичко сега е предизборно, чувството ми е, че ще имаме държавно управление с необятно ветрило, което ще се отвори до прекаленост.

Почти всички, които ще влязат в Народното събрание, ще вземат участие в ръководството. Ще намерят точка, към която да се обединят - дали поради коронакризата, дали поради икономическата рецесия. Представям си държавно управление под егидата на идващия президент със настоящия министър-председател ", предвижда политическият PR Нидал Алгафари в студиото на  " Денят ON AIR ".

Много необятна коалиция вижда в идващия парламент и политологът Цветанка Андреева.

" Ясно е, че идващото държавно управление, в случай че има такова, ще бъде съдружно. Би трябвало всички да си дават сметка, че в случай че не съумеят, за тях властта ще се трансформира по-скоро в наказване, отколкото в действителен късмет да показват своите гласоподаватели.С тази фрагментация, която се обрисува, шансовете за държавно управление са към 50% ", разяснява политологът.

Тя акцентира, че властта се е разпределила в два полюса - към Радев и Борисов.

" Радев успя да се трансформира в политически водач, изоставяйки ролята си на президент, възползвайки се от всички капитали на президентската институция, в това число и служебното правителство, което прави акцията му.

В същото време по този начин ускорява ГЕРБ и Борисов, трансформирайки ги в единствения си противник. Той омаловажи всички други, които застанаха под юмрука му ", добави Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея всички надежди сега са ориентирани към " Продължаваме промяната ", дали те или Българска социалистическа партия ще са на второ място и при кого ще отиде вторият мандат за сформиране на държавно управление. 

А с цел да има устойчиво ръководство, ще трябват взаимни отстъпки.

" Ако Радев желае да продължи да съществува като политик, в случай че Борисов го желае, ще би трябвало да превъзмогнат личното си его. Не го ли създадат - ще изгубят безусловно всички. И Радев, и Борисов и Доган имат задоволително мъдрост, задоволително пердах са яли в доста борби, за да стигнат до тези значими взаимни отстъпки с егото си в името на нещо по-голямо, в името на страната, която ще се разсипе ", съобщи Нидал Алгафари.

Той е безапелационен, че в бъдещето ръководство ще се носи лична отговорност. И акцентира, че сега страната има потребност от непоклатимост, от милиардите от Европейски Съюз, от преразглеждане на ограниченията против Ковид-19.

И двамата събеседници бяха единомислещи, че имунизационната акция е провалена.

" Ваксинационната акция падна в жертва на предизборната акция. Хаосът към този момент е цялостен, демонстрира неспособността за справяне със здравната рецесия.Затова политиците би трябвало да внимават какво си пожелават, в случай че желаят цялата власт и я получат, ще се изправят пред проблеми, с които не е несъмнено, че ще съумеят да се оправят ", разяснява политологът Цветанка Андреева.

" Най-много негативи от коронакризата ще понесе Радев. Но и другите политици не дават опция какво би трябвало да се направи.Подават се спорни сигнали към обществото от лекари, което е огромен проблем. Самият министърът преди беше антиваксър ", добави Алгафари.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР